Dobrodošli na poljox.com

poljox logo

Dobrodošli na neformalnu i nezavisnu stranicu o poljoprivredi, PoljoX!

Ovo je mali „projekt“ s dugoročnom idejom, ovo je želja jednog entuzijasta koji voli poljoprivredu i poštuje prirodu da podijeli s Vama svoja znanja i iskustva. Da podijeli znanje drugih ljudi i da svi zajedno pokušamo pronaći najbolje načine za rad i budućnost u poljoprivredi. Isto tako, ovo je poziv svima Vama da sudjelujete u ovome projektu.

Nakon dugo čekanja i predugo godina od ideje do realizacije i smišljanja imena, sada rado objavljujem vijest o pokretanju web stranice. Neće ovo biti stranica koja se želi nadmetati s velikim agro-web stranicama u Hrvatskoj i okolnim državama. Ovo je pokušaj da se napravi nešto drugačije od ostalih u ovoj „branši“.
Učiniti da se glas seljaka čuje i omogući mu se izraziti svoje mišljenje bez cenzure, da se glas udruga i organizacija koje nisu politički motivirane čuje i da im se da prostora za izraziti svoje stavove,  da se poljoprivrednici iz susjednih nam država također jave i podijele svoja iskustva i da zajedno pomognemo jedni drugima.

Svaki početak je težak, a započeti nešto sam u ova vremena je još i teže. Ovo je moj hobi, nešto čemu ću se posvetiti kada god budem imao slobodnog vremena. Ali usprkos tome, vjerujem da će dugoročno gledajući, PoljoX ispuniti svoje ciljeve i pomoći mnogima, odnosno Vama, dragi poljoprivrednici.

Stranica će se ažurirati s korisnim informacija, kolumnama, intervjuima i vijestima vezanim za poljoprivredu. Količina objava će naravno ponajprije ovisiti o mojem slobodnom vremenu, te isto tako o entuzijazmu i slobodnom vremenu volontera koji će se priključiti u razvijanju PoljoX-a, a kojima se ovim putem zahvaljujem.
Želim da stranica surađuje primarno s poljoprivrednicima, a zatim i s obrazovnim ustanovama, državnim institucijama, distribucijskim partnerima i drugima.
Portal je informativno – edukativnog karaktera prvenstveno namijenjen za poljoprivrednike (profesionalce i hobiste), jer se bavi aktualnim temama u poljoprivredi, s ciljem edukacije poljoprivrednika i povećanjem profitabilnosti u poljoprivredi.

Usredotočio sam se u samome početku na društvene medije, jer danas je naš dan nažalost nezamisliv bez istih. Tako da gdje god bili, možete podijeliti ono što vidite i što Vam se učini zanimljivo sa PoljoX, a samim time i sa svojim prijateljima i kolegama.
Nadam se da će Vam web i Facebook stranica kroz određeni budući period omogućiti pronalaženje potrebnih informacija koje Vas budu zanimale.

Cijenim Vaše mišljenje

Vaše mi je mišljenje iznimno važno, stoga me slobodno možete kontaktirati putem email-a, kontakt forme ili putem Facebook stranice „PoljoX“.
Svi komentari i povratne informacije su dobrodošli.

Javite se i ako želite predstaviti svoju proizvodnju, imate prijedlog neke teme ili vijest vezanu za poljoprivredu.

Najljepša Vam hvala.


Matija Pavelić, mag.ing.agr. – osnivač i voditelj PoljoX-a