Deset pitanja o poljoprivredi za sljedeću Vladu RH

poljoprivreda

Postavio sam deset pitanja vezanih za poljoprivredu, strankama/koalicijama koje će sudjelovati na sljedećim parlamentarnim izborima. Zašto sam to učinio? Pročitajte u nastavku…

Bliži se vrijeme izbora, i ponovno smo okruženi obećanjima i lijepim riječima i odlučio sam kontaktirati stranke i koalicije u Republici Hrvatskoj. Postavio sam deset pitanja vezanih za poljoprivredu, svima onima koji će krojiti s ekipom iz EU sudbinu Hrvatske poljoprivrede.

A zašto sam to učinio?
Razlog je sasvim logičan, da bi poljoprivrednici znali barem ukratko tko kako razmišlja o važnim temama u poljoprivredi.
Već su počela predizborna sučeljavanja i u svakome od tih se čulo tek nekoliko rečenica o poljoprivredi. Realno gledajući, niti ostala izborna sučeljavanja neće proći s više pozornosti.
Stoga, sve stranke koje odgovore na pitanja, će ako ništa barem potvrditi da imaju program i ideju što i kako dalje s poljoprivredom u Hrvatskoj.
Koliko je to zaista točno, iskreno i stručno, Vi ćete dragi poljoprivrednici to sami procijeniti kada stignu odgovori na pitanja.

Deset pitanja vezanih za poljoprivredu je poslano prije nekoliko dana na adrese jedanaest (trenutni broj) stranaka/koalicija u Hrvatskoj, koje će sudjelovati na predstojećim parlamentarnim izborima za točno mjesec dana (5.7.2020.).
Koliko će ih odgovoriti na sva pitanja, i hoće li uopće svi i odgovoriti, vidjet ćemo nakon 16. lipnja.
Nakon tog datuma ću napraviti članak s odgovorima svih stranaka koje su se javile i sudjelovale u ovom malom „upitniku o poljoprivredi prije izbora“.

Odgovori će Vas itekako zanimati, jer su sva pitanja vezana uz probleme u poljoprivredi. Mogao sam postaviti stotine pitanja, ali i od ovih deset odgovora možete stvoriti dojam o nečijem poimanju poljoprivrede, i koliko taj sektor nekome uopće znači u razvitku i boljitku Hrvatske.

Pitanja se između ostalog odnose na, buduće planove vezane uz poljoprivredu, uvoz, državno zemljište, stočarstvo, poticaje, mlade u poljoprivredi i još nekoliko vrlo važnih tema.
Sva pitanja ću objaviti javno nakon 16. lipnja, zajedno s odgovorima koji pristignu.

Napominjem, stranke/koalicije koje nisam kontaktirao, a željele bi se izjasniti i odgovoriti na deset pitanja vezanih za poljoprivredu, slobodno se mogu javiti putem kontakt forme ili na email: info@poljox.com.
Pitanja će biti proslijeđena i odgovori će se objaviti kao i ostali nakon 16. lipnja.

Autor članka: Matija Pavelić, mag.ing.agr.