28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, sajamski prostor Gudovac

bjelovarski sajam gudovac jesenski 2020

Ove godine nas očekuje 28. po redu Jesenski međunarodni bjelovarski sajam (od 11. do 13. rujna 2020.)

Održava se i 28. Državna stočarska izložba, koja je ujedno i najveća stočarska izložba u Hrvatskoj.
Osim toga, ove godine su tu i manji ali vrlo zanimljivi specijalizirani sajmovi:

  • 3. HOROP – sajam opreme za hortikulturu
  • 3. GRO-KO – sajam građevinske i komunalne opreme
  • 5. Peti element – sajam grijanja i obnovljivih izvora energijeProljetni sajam je nažalost bio odgođen zbog pandemije koronavirusa, ali Jesenski sajam u Gudovcu će se prema najavama održati. Mnogima ovo puno znači, jer zastoj od nekoliko mjeseci uslijed pandemije nije donesao ništa dobro poljoprivrednicima.

Svake godine ovaj sajam donosi pregršt inovacija na polju mehanizacije,i odlične primjerke stoke. Sadnice voća, cvijeće, lovačka oprema, odjeća i obuća, razne rukotvorine, male životinje na prodaju…
Za svakoga po nešto, kako bi se reklo.

Naravno, tu su uvijek i šatori gdje se možemo okrijepiti hladnim pićem ili ako smo gladni, dobro se najesti. Najveći nam je problem svima, parking. Ali uz malo strpljenja i nešto raniji dolazak, nećete trebati daleko pješačiti.

Na sajmovima poput ovog, gotovo uvijek sretnemo ljude koje dugo vremena nismo vidjeli, pa se lijepo i porazgovara, izmjene se savjeti, problemi, ideje… Nadam se da će ovaj sajam biti pun gostiju, s mnoštvom izlagača unatoč ne baš tako dobrim vijestima vezanim za koronavirus posljednjih dana.

Za više informacija posjetite službenu web stranicu sajma.

Vidimo se!

Autor članka: Matija Pavelić, mag.ing.agr.